ØSTERLEDS HISTORIE

 

 

 

 

 

 

ØSTERLEDS HISTORIE

Østerleds historie

 

Ideen om at skabe et bofællesskab for fysisk og psykisk udviklingshæmmede i Gentofte stammer fra fru Gertie Wandel, der var engageret i børnehaven Birkegården. Østerled var tænkt til at rumme en gruppe handicappede børn, der havde fulgtes gennem skolegangen på Ellegårdsskolen. Forældrene startede indbetalingen til Østerled-fonden allerede ved børnenes skolestart og Arkitekt Arne Jacobsen, udarbejdede tegninger til Østerled i 1976. Alle lejlighederne er siden hen blevet gennemgribende renoveret og moderniseret i 2004/05.

I dag er Østerled er et selvejende botilbud for udviklingshæmmede vokse med beliggenhed i Skovshoved / Charlottenlund, tæt på offentlig transport, strand, skov, grønne områder, havn og butikker.

Østerled har plads til 29 borgere og er opdelt i 4 levegrupper, hvor Kastanje- og Rønnebærgården er et team og Bøge- og Pilegården er det andet team.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borgeren har egen lejlighed på henholdsvis 35 til 37 kvadratmeter med eget bad/toilet samt et minikøkken. 21 af lejlighederne har egen lille terrasse, og 8 lejligheder, som er beliggende på 1`ste sal, har tilknyttet egen altan. Derudover er der til hver levegruppe fælles opholdsstue samt et stort køkken med spiseplads.